Мій шлях простий і світлий...

Відгуки лікування в санаторії ім. Пирогова, Куяльник

Санаторій Куяльник - відгуки на 2019-2020

Відгуки отзывы
Кожна людина хоче дізнатися всю правду про санаторії ще до приїзду на лікування або відпочинок. Реклама в історії просування послуг не раз обманювала споживача. Значить найвірогіднішим джерелом інформації, будуть наші клієнти які побували на курорті і хочуть розповісти як проходило лікування, які результати це принесло. Лакмусовим папірцем служить тип відгуків - якщо відгуки носять тільки хвалебний характер, значить їх замовили. Ми ж друкуємо ваші відгуки "без купюр":


Я людина досить багата і можу витратити гроші на інші СПА, де також використовуються куяльницькій мул. Але навіщо переплачувати? Після обіду я їхала і отримувала кайф в пристойних ресторанах. Це я для тих, хто нарікає на контингент, харчування... Погано? Вперед, в Одесі море шикарних місць... Але Куяльник, все ж, щось є в ньому. У мене було відчуття, що потрапила в інший світ. І в цьому було щось зворушливе. Чесне слово. Втомилася, від машин, водіїв, гламуру і так далі. Так, деякі представники персоналу крикливі... ну і що? Посміхніться їм.

А деякі дуже привітні. Повірте, у мене є з чим порівнювати. І такою відпочившею і оздоровленою я не поверталася ні з ГОА, ні з Тунісу. Що - боулінгу немає і так далі? Куяльник - санаторій для тіла і душі, а не для понтів і тусні. А тепер про найголовніше. Я була в липні 2010 року. Через десять років безуспішних спроб - саме після лікування в Куяльнику - завагітніла. І начхати я хотіла, що Чепок там - "здрастуй радянський союз", що душові - страшніше ядерної війни. Але для себе вирішила точно. Буду їздити щороку.
кішка 3.11.2010

У 9 річного сина ДЦП, приїжджаємо на лікування в санаторій ім. Пирогова вже 5 років. Відразу можу сказати, умови просто жахливі, територія курорту запущена. Харчування стерпне, дієтичне (для тих, кому легко потрібно скинути зайву вагу). Персонал протягом цих років зустрічався різний, від не баченого хамства, масажистка відмовилася прийняти мене на процедуру, посилаючись на відсутність у неї на мене часу, до дуже милого і уважного лікаря. Очевидно у керівництва санаторієм немає встановлених правил хорошого сервісу, тому кожен працівник обслуговує як йому хочеться. Що стосується лікування, сподобався басейн з ропою і ЛФК. Якщо потрібно за здоров'ям, то однозначно Куяльник! Якщо просто відпочити, то краще пошукати інше місце.
Наталія 11.05.2011

У самому санаторії не були, на вигляд ніби потрапили в Радянські часи. Але сама затока справила сильне враження, дуже шкода що з часом він зникне. Хто не був раджу не упустити таку можливість. Вода на початку літа вже тепла, не те що в Чорному морі і плюс лікувальний ефект.
Алла 12.07.2011

Умови проживання в санаторії - спартанські, ставлення персоналу до людей часто свинське. А дозвольте запитати, навіщо туди їдуть? Правильно, за лікуванням. Куяльницький мул - це найкраще що можуть запропонувати там. Просто коли плануєте купувати путівку в Куяльник, не дивіться на офіційну ціну. Завжди додавайте + 20% до ціни путівки на роздачу (чайових) персоналу і будуть вам посміхатися щиро, по-дитячому.
Найголовніше лікування!

Олександр 10.09.2011

Я живу в Одессі. У мене безпліддя, непрохідність маткових труб. Хочу пройти курс інсталяцій і грязелікування. Можете мене записати до гінеколога? Я чула хороші відкличу про Марвенюк Т.У.
одеситка 27.10.2011


У 2009 році у мене стався інсульт. Але лікарі витягли, правою ногою шкандибав, права рука трясеться, якщо, щось взяти в руку. У 2010 літо поїздив на Куяльницький лиман купатися (живу в Одесі), так полегшало - перестав шкутильгати. Рука краще, але не так. У 2011 був всього пару раз на лимані і як результат немає вже таких поліпшень. В цьому році обов'язково влітку буду їздити на Куяльник.
Володимир Л. 01.03.2012

У Куяльник тільки за лікуванням...... Умови проживання та ставлення персоналу просто жахливе (крім маленької дівчинки на ресепшені, лікаря - Пугачової Алли Володимирівни і жінки в камері схову). Самий пихатий - хлопець на ресепшені...... просто великий критин, намагається подивитися вище ніж може дострибнути. Взагалі непотрібно бачити тільки тих людей які тобі особисто кладуть грошики, адже є ті за яких поклала держава, але вибач, ти особисто їх не відчув........... Раджу в місті зняти комнотушку і їздити на лиман, це звичайно трохи дорожче, але нервові клітини, після цього куяльнітського персоналу ДОРОЖЧЕ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Анна в. 09.07.2012

Розваги в Палаці культури жах, концерти силами співробітників кошмар. А все інше супер і лікування та харчування !!
Аліна 03.09.2012

Такого гадючника я не очікувала побачити. Бруд, руїни, як можна пропонувати лікування в такому аварійному будинку. Я хотіла отримати повноцінне лікування з позитивними емоціями, путівка була на 24 дня, а я поїхала на 11-ий день так як не змогла купити квитки на наступні день, щоб виїхати швидше. Ставлення персоналу хамське, реальне вибуття з санаторію непроставляється. Харчування потворне - помиї, до лікаря не потрапиш поки не просидиш 2 години в черзі. ЖАХ! ЖАХ І ТІЛЬКИ ЖАХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Відгуки Куяльник поликлиника

Марина 02.10.2012

У Куяльник тільки за лікуванням!!!!! Грязелікування, витягування і все інше правда допомагає. Щоб не псувати собі настрій умовами проживання та харчуванням в санаторії, зняли кімнату в приватному будинку, по вул. Лиманній, 5 хв ходьби. Господиня відмінна, а також харчувались у неї ж. Можу дати телефон +38097 *******, не пошкодуєте.
Марина 10.10.2012

Марина, чи можна в Куяльнику купити курсівку або домовлятися приватно? з ким?
Ніна 05.12.2012

Вітаємо! Я замовила 2 путівки з 17 червня. Ми підтверджуємо приїзд. Але в зв'язку з перенесенням відпустки приїдемо 24 червня на 20 днів і будемо у вас по 13 липня включно. Ми приїжджаємо вдруге і хочемо оселитися знову в 1 корпусі, на 9 поверсі, номер 9 **., Де ми були в минулому році. Всього найкращого. До побачення.
Валентина. 01.06.2013

Лікування і харчування - нормальне. Проживання для недосвідчених (стандарт) - нормальне. Велика ложка дьогтю: замучила гучна, ну дуже гучна музика в кафе "Вірменський дворик". З 19.30 і до 23-х в номері перебувати важко. Навіть із закритими балконними дверима телевізор подивитися проблематично. Шановна адміністрація, якщо ви читаєте відгуки, то рекомендувати приїжджати до вас моїм немолодим друзям з сонячної Воркути ми не будемо. Адже є й законодавство що до цього приводу. Майте совість, прибуток не повинен йти врозріз зі здоров'ям людей, які заплатили значні гроші, щоб поправити своє здоров'я.
Воркутінец 20.06.2013

Пишу тільки правду по гарячих слідах, як кажуть. Загальне враження хороше залишилося. Спочатку навела жах розруха і мало освітлених територій, дещо нагадало Чорнобиль, але згодом це стало другорядним. Черги, про які стільки писалося і так насторожували нас, виявилися цілком стерпними. Їжа нас не те, що б порадувала, але не розчарувала точно (система- "шведський стіл"). Море поруч в 10 хвилинах їзди на старому вбитому і набитому людьми ну дуже радянської зовнішності автобусі. Ми які звикли до заторів, запорів і черг, це те що нас просто вразило !!!

Треба відзначити, що черги переслідують там всюди- в маршрутку, до лікаря, в їдальні. Тепер щодо процедур, ропна ванна спускається тільки до половини, тобто ви лягаєте в наполовину чужу, б / в воду. Майте на увазі і контролюйте. Поки нічого не можу написати щодо лікаря, народжу - напишу дифірамби. Загальна порада - їдьте!
Алла 21.06.2013

Їздила з дитиною по путівці ФСС.. Заїхали 11 червня виїхали 21... Хоча повинні були 1 липня.. Не сподобалося, більше не поїду... Умови проживання жахливі - санвузол кошмар, на балкон страшно виходити було, харчування не сподобалося. Нічого дієтичного не відчула, то солоне, то перчене... Дитина тільки ввечері пила кефір... На море їхати далеко... Ходили на гойдалки, а поруч кафе, де сиділи і бухали і лаялися матом... Закінчили процедури і зібрали речі, поїхали з радістю...
Наталія Київ 25.06.2013


Жила у приватників поблизу грязелікарні, ходила "лівої" на мул і ванни дуже задоволена, словами Елочки-БЛИСК! Спасибі персоналу, моїм колегам дуже вірю в це лікування ще приїду при першій можливості. Прохання до пацієнтів - люди годуйте брод. кішок дуже їх шкода. Дякуємо
Ольга 02.08.2013

Отримала путівку від профспілки 5тис.700 грн. Була 21 день з 11.07 по 31.07 2013. Відразу ж подивилася відгуки. Трохи злякалася, але коли приїхала відлягло від серця. Жила в першому корпусі. Номер після ремонту, є душ, телик, туалет. Холодильник, праска в кімнаті по коридору на весь поверх. Шведський стіл порадував, бери не хочу. Наш народ звичайно як з голодного краю. Тарілки наповнював з верхом, а потім не міг доїсти. Хоча хто як. Хто мав по 100 кг ваги, ті відривалися по повній. Годували добре і смачно. Апельсини в обід кожен день, а ось фруктів інших не було, але ж сезон. Це мінус.

Доводилося на базарчику біля поліклініки купувати або в місті, а ціни ще ті!!! Обслуговування прекрасне, нікому копійки не дала. Правда, за басейн 20 грн і за гідроколонотерапію платила 120грн., це там платно і в путівку не входить. У лиман ходила майже щодня, це на території курорту, а на море як захочеться. Туди їздить автобус з Куяльника кілька разів на день або 110 автобусом до міста, а там перейти через дорогу і море. Мені не пощастило, море похолодало майже відразу ж по приїзду, так що накупатися не вийшло. Зате в лимані купайся скільки влізе. Їздила на екскурсії і в театри, все оформляється в другому корпусі в холі. Погано, що проїзд в автобусі в театр коштує дорожче квитків, через це я купувала квиток в місті в театр сама, а потім за 10 грн цим автобусом поверталася в Куяльник.

Практично після 18.00 дістатися з Одеси нічим. Таксі з міста дорого, місцеві за 4 грн. ввечері не їздять. А йти 3 км від траси не всім під силу. У відгуках читала за тарганів. Не бачила жодного, а ось комарі дістали. Але це не дивно, вода ж поряд. Але все це можна пережити, головне лікування. Лікувала артрит і зараз відчуваю себе на багато краще. Планую поїхати і на наступний рік, тепер, напевно за свої. Потрібно закріпити ефект. Рекомендую всім, у кого є проблеми зі здоров'ям, з'їздити в Куяльник, і не дивитися на обдерті корпусу і грязелікарню. Сподіваюся, ремонт і реставрація будівель запланована у керівництва курортом. Адже приймають по одежинці, і відпочиваючим було б приємно бачити навколо красу і чистоту.
Тетяна 12.08.2013

Море зробило нам сюрприз теж, якби не лікування в куяльнику то поїздка пройшла б даремно.
Ольга 16.08.2013

Всю обстановку там можна описати одним словом: БАРДАК... всюди БАРДАК. Трусковець краще... набагато. Беруть дорого а кругом всюди бардак...
Victor 27.08.2013

Відвідала Куяльник 19 серпня, убила 31 серпня. ЦЕ ШОК! Плюса 2 харчування і лікування! Персонал не освідчений, грубий! Територія відстій! Корпуси відстій! Дозвілля відстій! Море далеко! Одеса смітник (дуже шкода)!
Тетяна 15.09.2013

Прочитавши відгуки, не можу не відповісти Тетяні від 15.09.2013г. Тетяна, судячи з Вашого вислову, Ви не хворі, тому і залишилися не задоволені. Ви схоже приїхали за пригодами на одне місце а вийшла осічка, так? Це є лікувальний заклад а не курортно-розважальний центр. Що стосується Одеси, то Ви тут перебрали лишку. Цікаво було б знати, з якого такого доброго краю Ви приїхали? Буду чекати Ваш коментар і відповідь на моє запитання. Всім, хто оцінив лікувальний комплекс як істинно лікувальний, Дякую. Я (мені 59 років) приїхав, можна сказати, інвалідом в частині опорно-рухової системи а поїхав, здоровим. Спасибі всім, хто доклав хоч малу часточка до мого одужання.
Василь 11.06.2014

Шановний Василь, дуже раді вашому одужанню, проте слова є слова. Якщо є факт одужання, тоді повинні бути висновку лікаря до і після лікування в санаторії Куяльник. Кращим доказом були б фотокопії виписок (прізвище можна прибрати) історії хвороби. Дуже чекаємо і спасибі за відгук.
Куяльник 


Санаторій Куяльник від 16.09.2013
Цитую Маргарита:
Погоджуся з тим, що "совдепія" видно кругом. Умови не "ахти" які. Але!!!! З чуток, санаторій віддали в оренду на 40 років якимось багатим вірменам. Коли вони вкладуть гроші, багатьом цей курорт стане недоступним. Так що, люди добрі, користуйтеся тим, що залишилося, встигайте, скоро і цього не стане для нас- "смертних".

Відповідь вірменського керівництва: Санаторій ім. Пирогова є ДП ПрАТ "Укрпрофоздоровниця", яким володіє Федерація профспілок України. Просимо не поширювати недостовірну інформацію.

Читаємо ... ⇒ Інформація на сторінці офіційного сайту "Укрпрофоздоровниця": Приватне акціонерне товариство лікувально-оздоровчих закладів "Укрпрофоздоровниця"

Простіше кажучи, санаторій вже приватний, і власник акцій, назвемо його Парон X теж відомий.

Державі не вдалося повернути санаторій Куяльник у фірми, яка пов'язана з його екс-директором Тисовським.
Макс Положін 21.06.2014

Ходжу самостійно на лиман щорічно, вже на протязі 16 років, за весь цей час жодного разу не зверталася до лікарів. Тут же промиваю очі. Мені 62 роки.
Вікторія 30.06.2014

Ми ходимо на лиман набираємо солі, так як лиман висихає і сіль на березі випадає як пісок. Цікаве видовище - соляний берег, але як приємно ходити по солі.
Дома, коли не буваємо на лимані, здобуту сіль кидаємо в набрану ванну і знову лікувальний ефект. Всім рекомендую…

Вероніка 12.07.2014

Розруха або Чорнобиль Куяльницький
Боже, там же страшно на території знаходиться просто прогулюючись. Були з онуком і чоловіком днем, я не просто шокована, я навіть не в жаху, паніка охопила і мене і чоловіка коли побачили цю будівлю. Що це?! Війна ж начебто не докотилася до нас. Старий житловий корпус санаторію в напівзруйнованому стані, біля котрого проходити поруч страшно і небезпечно. Раптом скло недобиті або добите, що чекає саме вас впаде на голову, а вітер дув в той день таким поривами, що зносило. Або камінь, або хто то щось кине - адже там руїни, немає ніякого персоналу, хто б доглядав за будинком. Я звичайно розумію немає грошей на ремонт, але як можна в центрі курорту тримати таку аварійну будівлю з загрозою для життя людей. Там же напевно і гвалтують, і наркомани, і чорт знає що ще може творитися. Чому ж люди (побувавши на лікуванні) ви не пишете про "Чорнобиль" посеред санаторію, а тільки про лікування і персонал розповідаєте ?! Там в радіусі 50 метрів під будівлею страшно проходити, а саме під ним пішохідна алея і центральна дорога. Знесли би або хоча б вікна позабивали і скло прибрали. Якщо немає грошей, покличте міську владу допомогти або їм вже вкрасти просто нічого більше.
Я туди більше ні за що не поїду, а ви бережіть себе, якщо вже доля закинула!

Куяльник небезпека опасность жилье


т. Зіна 13.05.2015

Це найгірше, що я бачила у своєму житті !!!!!!!!!!!!!!


Доброго всім дня! Тільки-но повернулася з цієї богадільні, в шоці - це не те слово. Отже - номер - корпус №1 810 номер. На поверсі йде ремонт кімнат - відповідно бруд, шум, запах фарби. У коридорі убитий століттями лінолеум, застеляють мокрими ганчірками, підковзнутися можна легко. Двері на соплях, номер крихітний, шафа і тумбочки вбиті, ліжко - це просто пісня, особливо для тих, хто лікує опорно-руховий апарат. Пружинки радісно впивалися, добре зрозуміла підстелити 2 ковдри, ситуація дещо покращилася. Про бруд на матраці - краще цього не бачити!!!! Балконні двері закривається на сумовитий гачок з цвяха. На балконі напіврозвалений стілець, і малюсінькі парапетікі до сусідніх номерів. Йдучи треба закривати балкон - бо крадуть!!!!!!!! Ліфт часто не працює, один раз застрягла на пів години, кайф ще той! На цих же ліфтах улюблені Равшан і Джамшуд возять будівельне сміття!!!!!!!!! Їдальня - їжа їстівна, але кожен день одне і теж. Чай зелений і чорний, за кольором ні розгледиш, за смаком - я навіть не можу прикинути скільки пакетиків цього говіння заварки вони додавали на відро...... Столи брудні, мене вистачило на тиждень такого харчування. До речі на людину - 180 гривень!!!! Самостійно витрачала не більше 100. Магазинчики на території нормальні, можна купити молочку, ковбаску, хлібець, овочі і т.д. З лікування претензій немає. Все інше - КОШМАР! Нікому не раджу, краще знайти житло в приватному секторі, самим готувати і взяти лікування окремо !!!!
Марина 16.07.2016

Не знаю, за відгуками все виглядає не дуже райдужно, хочу поїхати в Одесу в цьому році, в Куяльник.
Анонім 23.09.2016

Нещодавно почула розповідь одного із співробітників санаторію Куяльник, хтось з робітників поскаржився до Києва, що розкрадаються кошти, бешкетує вірменська банда. Управляє там всім вірмен, який захопив все і всіх, за чутками він вже встиг купити собі дворівневу квартиру на Французькому бульварі в Одесі, "на хвилиночку" там ціни на нерухомість не для простих підприємців. На всіх прибуткових посадах розставив своїх вірмен і щільно так помпує, точніше викачує гроші... Так ось після листа їде цей директор в Київ, після чого успішно повертається і збирає збори персоналу курорту і таким ультиматумом: "Я вас ** ядь годую, роботу даю, а ви скарги на мене". Так, і при цьому, показує ту саму анонімну скаргу робітника санаторію. Далі були погрози у бік персоналу і так далі.
Так що зам'яв він все з Києвом і далі дерибанить гроші. І далі таке хамське ставлення до людей які заплатили за путівку залишиться у всього персоналу Куяльника, а як інакше, адже безправні на своїй землі.
Кіно та німці 31.09.2016

Досконалості немає межі при бажанні!
Соромно в наш час так нахабно обманювати хворих людей! На високому рівні в санаторії постаралася для оздоровлення тільки природа - мул, вода і ропа! Дирекція закладу ніби осліпла і не бачить будівель, що руйнуються, черг на процедурах, бур'янів по всій території, непрацюючих ліфтів: і в корпусах, і в поліклініці. Працівників скоротили до мінімуму. А ті, що залишилися втомлені, замучені від потоку людей нервово на них відриваються. А оплата, наприклад, послуг басейну на "повну довіру" головлікаря до дівчини яка бере гроші, пропускаючи відвідувачів. Продається робітницею бювету і мінеральна вода. Для чого є каса??? Корупція процвітає. Навіть медсестрі, щоб підготувала виписку, треба платити. Жах!
Куяльник правда грязелікування в санаторії в санатории

Кароліна 1.06.2017

Сервіс жахливий!
У водогрязелікарні величезні черги. У селевому відділенні №1 жива черга, тому всі приходять раніше і займають чергу, ті, кому на 14-00 можуть прийти в 10-00. Зі мною сиділи таких 2 чоловіки. Черга не регулюється медсестрою. В результаті черги по 2 години. У сольовому відділенні №2 медсестра Наталія Олександрівна вам розповість, що ви повинні приходити за 20 хв. до процедури, а на заперечення, що в цей час у вас інша процедура в поліклініці, пояснить, що це не їхні проблеми. Не зрозуміло, чи знають про це в реєстратурі, коли розписують час процедур.
У корпусі №1 йде ремонт на 2 поверсі, гуркіт по всьому корпусу, відпочити після процедур не вдасться, навіть в суботу. Під вікнами смітник. У корпусі №2 жити краще. але прибирають там дуже погано. На 8 поверсі Тоня НЕ мила підлогу і сантехніку по 5 днів, помила після нагадування, але під ліжками так і залишилися клуби пилу.
Їдальня - морок, таргани в хлібі і кабачковій ікрі бачили самі, дуже брудно. Можуть подати кислим продукти.
З приводу "вірменської банди" у відгуках писали. Хто працює на місцях, пов'язаних з готівкою? Хто в басейні бере гроші з кожного? Хто бере по 30 грн. застави за пропуск в їдальню? Хто приймає гроші в реєстратурі, коли відпочиваючий набуває путівку повністю за свої гроші? До речі, оплата не проводиться через банк, немає ні квитанції, ні чека. А мед.карти, які виписуються, це не документ фінансової звітності.
Wi-Fi тільки на першому поверсі, і дуже слабкий, коли збирається багато бажаючих.

Олексій Дніпро 9.07.2017


ЖАХ!!!!!! Вранці приїхала, а в обід уїхала. Бруд в номерах, поламана сантехніка, постільна білизна запрана і рване. Подушка і матрац - це смердючі ганчірки. Їдальня - бруд, харчування смітник. Персонал хами. Ціни космічні. Черги на процедури величезні. Я такого ще не бачила. Багато хворих на колясках, дітей з ДЦП. Дивитися на все це важко. Нічого не пристосоване для таких хворих. Висновок-КУЯЛЬНИК ТРЕБА РЕМОНТУВАТИ І НЕ викачувати гроші ЗА ТАКИЙ ЖАХЛИВИЙ СЕРВІЗ У ЛЮДЕЙ ХВОРИХ. НЕ РАДЖУ ТУДИ ЇХАТИ
Людмила 23.07.2017

Сервіс не відповідає ціні.
У санаторії "Куяльник" були з чоловіком в перший і, напевно, в останній раз. Поки він знаходиться в стані розрухи. У номері "напівлюкс" за 1500 грн. в день за двох: грибок в душовій кабіні товщиною в 1 см; балконні двері закриваються на... цвяшок і навісний гачок, в обрамленні монтажної піни; балкон в аварійному стані, дітям туди вкрай небезпечно виходити; меблі старі і частково поламані, брудні; постільна теж запрана, штопана; вікна не миті місяцями. На момент заїзду в номері не було оплаченої послуги - телебачення, навіть через три дня директор корпусу №1 не подав заявку в обслуговчу компанію, тільки через тиждень, після звернення до директора санаторію, замінили кабель і головку на супутниковій антені, які вже давно вийшли з ладу. Обіцяної компенсації за відсутність послуги ми так і не отримали. Харчування - це випробування: з м'яса тільки курка і її субпродукти, в липні не було взагалі фруктів, помідори - кому пощастить, немає кисломолочної продукції (тільки для дієт-столу), з випічки - здобна булочка через день. Взагалі харчування - на 165 грн. в день на людину. Столи постійно брудні, офіціанти не встигають, хоча стараються. Процедур - 2-3, основне лікування - Куяльницький лиман. Скрізь черги, це кошмар! Територія здебільшого недоглянута, за поліклінікою - це розвага для сталкерів.
З плюсів: доброзичливість персоналу грязелікарні, ефективність витяжки хребта, невеликий, але теплий лиман реально лікує і заспокоює. Але відчуття, що нас пограбували залишилося досі. Тим більше, що нам є, з чим порівнювати. Ми відпочивали в приватному санаторії в Трускавці, де і сервіс, і оплата - гідні й адекватні.

Двері балкона Куяльник двери
Людмила 28.06.2018


Враження бажає кращого. Від санаторію залишилася тільки колишня слава. Все прийшло в занепад - сантехніка в "бомжатнику" краще, у вікнах щілини, прибирання в номерах тижнями не проводитися, в їдальні прусаки днем повзають, а найгірше, це в грязелікарні. Можуть покласти в холодну грязь і вкривають мокрими, холодними ковдрами. А на заперечення - відповідають, а що я можу зробити.
Іван 4.07.2018


Брав путівку в квітні на серпень зі знижкою (450 грн день номер економ). Поселили в 1-й корпус номер тисяча двадцять дев'ять (10 поверх з 15 наскільки я зрозумів). Номер убитий в мотлох: лінолеум напівобідраний, штукатурка сиплеться зі стін, матраци на ліжках нові (але скриплять ліжка що капець...), телевізор трубчастий БЕЗ пульта і ловив 1 канал (СТБ), рушники видали брудні (під ноги за кордоном дають в 1000 разів чистіше), постільну білизну за 12 днів нове ніхто не видав, в душовій замість вішалок - 3 саморіза (цвяха) в двері (1 на 1 см, і 2 на пів сантиметра), ні мильниць ні склянки для зубної щітки ні полки, нічого такого немає. Коли ходиш в душ - весь унітаз поливається від А до Я + вся вода з душової тече на коридор в номері. Шафа в коридорі з дров перекошена з однією ручкою поламаною. Тумбочки біля ліжок так само з дров якихось: на одній тумбочки замість ручки болт укручений, а на інший замість ручки - мотузочок. Розетки біля тумбочок не працюють. Про поганий стан номера можна багато розповідати, але думаю і так вже багато сказано ...

Всього є 2 ліфти (1 на парні поверхи возить і інший на непарні). + 1 написано тільки для "візочників", але їздили всі на ньому, так як в звичайний ліфт максимум 4 людини. Коротше в годину пік сніданок обід і вечерю бувало і по 10 хвилин необхідно чекати ліфт щоб піднятися або спуститися.

Їдальня: за весь час (5-16 серпня) я не побачив в чистому вигляді м'яса. Було 1 раз в супі (малесенький шматочок), з пастою по італійські (грам 20 не більш) і чув що 1 раз були м'ясні котлети, але я на них не встиг... Все інше це курка смажена (2 маленьких шматочка на людину), печінка куряча, сердечка курячі та потрохи курячі. Через тиждень перебування я забув смак м'яса і звик... Черги бувало і по 20 хвилин стояв, що б взяти собі поїсти 3-4 інгредієнта... (думаю необхідно міняти розташування страв у їдальні..)

Розташування моря: або 2.5км пішки до поганого брудного пляжу, або маршруткою набитою 50 чоловік в автобус Богдан кожні пів години, або дядько возить в обід (13 і 13:30) 2 рази на нормальний пляж (біля будинку Павлових), але в цей автобус ЛАЗ так само набивається не менш 70 чоловік без черги , хоч і займають люди чергу але ніхто її не дотримується. І так само назад забирає (17 і 17:30).

Був неприємний інцидент. На території дуже багато бездомних тварин (штук 20 собак і штук 40 котів по всій території). Половина стерилізованих, а половина ні. Цих тварин жалісливі бабусі і добрі душі підгодовують. В один момент у мене на очах собака перегризла хребет 1-2х місячному кошеняті і кошеня на руках в конвульсіях помер. Ні у кого (адміністратора, міні-маркеті, на березі лиману бар у Наталки) не зміг допроситься лопати що б закопати тварину... Цей бідний котик на наступний день так і лежав біля дороги обліплений мухами... Видовище не для людей зі слабкими нервами... Необхідно проблему з бездомними тваринами гуманно вирішити... (стерилізувати всіх)

Лікування: спочатку направляють до лікаря за профілем, далі це буде вважатися лікуючим лікарем. У мене це був шкірний лікар (діагноз "іхтіоз"). А він уже призначає процедури по діагнозу. У мене для шкіри було 2 процедури: аплікації з грязі і ропні ванни. + Процедури за бажанням (у мене було кисневе дихання, психотерапія і електросон). Всі процедури призначають через день. + Призначили пити мінеральну водичку Куяльник перед їжею. За процедурами до обслуговуючого персоналу питань не було, намагалися догодити всім. Єдине хотілося б що б люди ходили строго на свій призначений час, а не лізли без черги, тому що їм не зручно.

Подяка школярам-студентам в їдальні, які викладалися на 200 відсотків: не встиг чашку порожню на стіл поставити - вже забирають. Бачив як нужденним людям накладали їжу і всіляко допомагали.

В місто не вибирався так як автобус ходить раз на годину забитий до люка і то до 6 вечора... Загальне враження - НЕ ДУЖЕ, якби не процедури - їхати нікому не раджу....
Даниїл 26.08.2018


Інфо мітки: Куяльник відгуки, відгуки про санаторії Куяльник та ім. Пирогова, вся правда про курорт.

Якщо у вас є досвід лікування в Куяльнику або своє бачення ситуації, напишіть про це.
 
 

Коментарі

  1. Проходив лікування в санаторії «Куяльник») все було супер)) але є і недоробки!! Прошу їх ліквідувати)) так як маю намір приїхати до вас на наступний сезон. Процедура обмазування мулом не дуже приємна але ефективна)) це відчув на собі!! Лиман красивий)) територія прекрасна і видно що намагаються з душею! Харчування прийнятне, проживання перевищує вартість за нього)) Проте лікування не має аналогів в світі, це я точно знаю!! Спасибі вам)

    ВідповістиВидалити
  2. Здрастуйте.. Скажіть будь ласка номер телефону санаторію Куяльник... І скажіть будь ласка правда в цих відгуках про погане ставлення персоналу і про погані умови а головне про лікування.

    ВідповістиВидалити
  3. В санаторії відпочивала два роки поспіль, що можна сказати: умови проживання огидні - косметичний ремонт називають з великої літери "Люкс" і то тільки тому, що там є кондиціонер, подушки і ковдри в жахливому стані і я так думаю вони збережені з часів побудови корпусів, номери економ класу - трохи краще сараю, балкони закриваються звичайним цвяхом, сіток на вікнах взагалі не існує... ліфти дуже часто не працюють... а ось їдальня це взагалі окрема розмова - салати які не доїли увечері, дали на ранок, а до вечора зробили з цих салатів запіканку, яку не те що є дивитися страшно... котлети які лежать у вільному доступі відмовився їсти навіть місцевий собака... Меню практично ніколи не відповідало дійсності, ні разу за два сезони не давали сир, якщо з'являлося м'ясо (це так звані курячі крила і в украй рідкісному випадку були гомілки, а в меню прописано м'ясо куряче або стегно куряче...) Хліб який покрився пліснявою!!! зробили грінки... посуд надбиті склянки, тарілки, скатертини за три тижні мого перебування жодного разу не міняли, одна сільничка і перечниця одна на 5-6 столів!!! На моє прохання до директора санаторію спуститься і подивитися що там твориться, відповідь була дуже "вічлива" на підвищеному тоні !!! вам не подобається не приежайте!!! Проте для VIP гостей організували окремий зал з білосніжними, накрохмаленимі скатертинами і особистою офіціанткою... !!! Що стосується лікування спасибі велике, але знову як тільки з'являються VIP гості попереду біжить зав. відділенням і стоїть принижується перед іншими пацієнтами що б їх пустили позачергово... А у пана директора відповідь одна - не подобається, я вас сюди не кликав... Я так розумію це його приватна власність ???????????? У бесіді з іншими відпочиваючими така ж думка, мені одна жінка сказала не псувати собі нерви ти нічого не зміниш... Просто лікування полягає не тільки в процедурах за яке величезне спасибі, але і у відпочинку і що не мало важливо, харчування і чистота в їдальні...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У жас, з тих пір як я отримала травму позвоночника в 1977р. я постійно їжу в санаторій но хужего гадюшника чим санаторій Куяльник я небечила, хамське віднесення Управління санаторій., плюс нелюдське відношення до від'їжджаючих, вимагання в них грошей прокручування путівок в два раза, корупція так і процвітає.

      Видалити
  4. Намагалися в суботу зв'язатися хоч з кимось в цьому санаторії-з 6 телефонів не відповів жоден... мда ((((

    ВідповістиВидалити
  5. Після поїздки на курорт Куяльник санаторій Пирогова досі відходжу повернувшись звідти, приїхавши туди переносішся в часі років на двадцять назад все в жахливо, в розваленому стані що сам корпус де ми з дитиною проживали, не кажучи вже про грязелікарні яка 200 років стоїть і на очах розвалюється на частини. Ставлення персоналу залишається на рівні радянського союзу в номерах толком не прибирається, коли ми тільки приїхали нам залишили незмінену білизну у ліжку, в їдальні взагалі харчуватися небезпечно для життя тому що готують дуже погано, на вечерю мені в голубці взагалі попалися залишки котлет які мабуть позбирали з тарілок в обід і перемішали з рисом, мабуть теж залишився з обіду. Одне звичайно добре саме лікування, яке там унікально, лікувальні властивості лиману, грязі і ропа не можуть рівнятися з мертвим морем тому як в них є живі організми, ось це для лікування дуже добре і люди звичайно туди їдуть з усіх куточків країни. Прикро що таке місце в такому занедбаному стані і нікому немає до цього діла, ще більше все розкрадається.

    ВідповістиВидалити
  6. Намагалися відпочити і не вийшло.
    Відсиділи чергу при оформленні, потім нас заселили. Відразу налякала велика кількість отрути від тарганів в кімнаті, де потрібно віддавати талон на проживання. На питання про живність в номері коридорна відповіла, що іноді пробігають, однак, як виявилося, нас вже зустрічали у ванній. Величезна чорна комаха метушилася по ванній, намагаючись сховатися, і не могла. Коридорна зловила її голими руками і кинула в унітаз.
    Відсиділи чергу до лікаря, нам призначили процедури, пообідали, озирнулися, повечеряли, сходили на лиман (приблизно такий розклад буде протягом усієї вашої відпустки). Вночі практично не спали, так як страшно було вимкнути світло і уявити, що хтось буде бігати за відклеєними шпалерами або вилазити з потрісканого паркету.
    Вранці після сніданку всі вирушили на процедури, потім швидко прийшов час обіду, вечері, і т.і.... Друга ніч вже не була такою спокійною.... Після 00 живність полізла з усіх щілин, кого-то вдалося вбити відразу, кого-то потім мали радість бачити вранці. Ніч провели на першому поверсі близько ресепшена, і нас швиденько переселили в номер з ремонтом, новими меблями і сантехнікою... Однак, незабаром і там з'явилися гості. Відпустка закінчилася, так і не розпочавшись, я зібрала речі і поїхала додому.
    Якщо вас не бентежить антисанітарія в особі величезних тарганів, то, в принципі, можна поїхати і полікуватися, і відпочити. Телевізори в номерах є у всіх де ми були, холодильники - в деяких, гаряча вода постійно, харчування стерпне, лікування ефективне, сервіс і обставини так собі, але заняття собі знайти можна, і завести нових знайомих так само. Якщо любите читати, за книгами потрібно буде з'їздити в місто, або взяти їх з собою, тому як бібліотекою назвати той лоток з зачитаними книгами язик не повертається.
    З хамством зустрілася один раз від коридорній на 3 поверсі другого корпусу. В принципі, при певній наполегливості або енної суми, можна вирішити будь-які ваші проблеми, але друзям і знайомим я б туди їхати не радила, а ви - вирішуйте самі.

    ВідповістиВидалити
  7. Мала таку можливість побувати в цій забито-запущеній глуші та ще й з дитиною… Залишилася маса неприємних вражень та негативних емоцій. Почалося з того, що приїхавши о 8 ранку нас поселили в 18.30 на 11 поверх аварійної споруди, в кімнату наче після бомбардування з балконом без загородження (зайвий крок-і летиш) і ліжком на яке страшно навіть присісти. За 21 день в кімнату заходила прибиральниця з віником 4 рази, постіль не запропонували поміняти жодного разу. Вікна заплетені павутинням, а балкон зачинявся іржавим цвяхом. В туалеті розбитий унітаз та замість душу шланг навіть без піддона. Харчування це окремий жах, те що написав Максим – ЩИРА ПРАВДА!!! Насправді навіть гірше, оскільки це не харчування, а знущання. Я дивуюся як ми змогли пробути там 21 день (які тягнулися наче рік) і ще більше мене дивує як можуть давати путівки в такі санаторії інвалідам та потерпілим від аварії на ЧАЕС людям, тому що проведений там час можна прирівняти хіба що до відбування строку у виправній колонії. Після так званого відпочинку мушу проходити курс лікування у стаціонарі. За час перебування там жодного разу на морі не були оскільки добратися туди можна тільки на таксі, бо в автобус залізти неможливо, тим більше з дитиною. Відношення персоналу – дуже грубе, люди з яскраво вираженою некультурністю (грублять, матюкаються і т.п.)
    Висновок такий: нікому не раджу випробовувати на собі цей екстрим-жахіття, бо даний “відпочинок” для людей не зі слабкими нервами.
    Читаючи позитивні відгуки здається що їх писали працівники санаторію “Куяльник”, бо не можу повірити в те, що людина яка побувала там, напише щось подібне.

    ВідповістиВидалити
  8. Отже. Вражень купа. Якщо чесно, то перед поїздкою читала відгуки і тут, на "Куяльник Інфо", та подумала, що люди перебільшують і все не так погано. Але виявилося, люди мали рацію. Таких умов і такого убозтва я ще ніде не бачила. Хоча не звикла до всяких апартаментів-люксами.
    По суті.
    плюси:
    - стерпний персонал - починаючи з реєстратури і закінчуючи покоївками. (Саме людський фактор, а не якість прибирання). Ніде ніхто не нагрубив.
    - відмінне харчування. Шведський стіл. Велика кількість салатів, м'ясних страв. Щоденне меню було багате, було з чого вибирати, все приготовлено смачно. Мінус, що швидко все розмітають, але з маленькою затримкою приносили ще.
    - унікальна грязелікарня. Архітектурний шедевр, хороші медсестри.
    Плюси закінчилися.
    мінуси:
    - дуже жахливе транспортне сполучення. Маршрутки в місто ходять через 2-3 години. На них за годину до від'їзду вже вибудовують чергу. Альтернатива - таксисти, які беруть по 10 грн з людини. Незручно і б'є по кишені, коли розумієш, що їхати там зовсім нічого.
    - трагічно жахливі умови проживання. Якщо ви, звичайно, не в напів-люксі або люксі.
    Балкон - огороджений тільки залізною арматурою, без огорожі.
    Кімната - без ремонту, убозтво. Дають тільки 1 махровий рушник, і одне х-б. Усе.
    Санвузол - дивіться самі. На стиках плиток - чорна цвіль. Так званий "душ" в куточку між унітазом і умивальником, вся вода стікає на загальну підлогу і по неї до зливу в підлозі біля умивальника. Все підлатано якимись фанерками, старі труби пофарбовані в сірий колір "під металопластик". Прокладка на крані - з ганчірочки... Вважаю себе не вибагливою людиною, але ЯК підступитися до того душу - відкладала на кілька годин.
    - У коридорчику немає лампочки. Повідомила про це на ресепшені - "заспокоїли", що їх ніде по коридорчику немає.
    В кінці залишила відгук у книзі пропозицій. Щоб керівництво санаторію мало совість і поважало звичайних відпочиваючих - пенсіонерів і мам з хворими дітками, які не можуть купити номер - "люкс", але при цьому є людьми і не заслуговують ТАКИХ умов. Побажала, щоб керівництво любило людей, які приїжджають в санаторій.

    ВідповістиВидалити
  9. Поїхали перший раз в Куяльник, раніше їздили в Саки. Відразу скажу, що з лікуванням і обслуговуючим персоналом проблем немає. А ось перед поселенням і спілкуванням з адміністраторами 2 корпусу треба випити заспокійливого. Мені здалося, що вони абсолютно не зацікавлені, щоб ми оселилися у них. І треба читати відгуки про лікуючих лікарів. Ми потрапили до невролога Ібрагімової. Взагалі то вона говорить багато, але процедур призначає по мінімуму, навіть простий масаж, який входить у вартість путівки, на другий день я ходила до неї і благаючи просила виписати. Харчування нормальне. Правда, в годину пік, буває не вистачає ложок, виделок, склянок, але все швидко підносять. Ще порада для тих, хто їде на машині. Ми залишили машину під 1 корпусом, так на другий день нам вибили скло і обікрали машину. Нам ніхто не сказав, що тут є платна парковка.

    ВідповістиВидалити
  10. Грязьові гроші26 червня 2020 р. о 16:43

    Почитавши листування з приводу лікування на Куяльнику хочу розповісти і свою історію. Років 10 тому я лікувалася з іншого приводу і пам'ятаючи дію лікування прийшла лікувати хребти, порекомендувала подрузі. Пішли ми в касу, але по дорозі нам порадили йти прямо домовлятися в грязелікарні (мовляв так буде дешевше). Там направили нас до завідуючої, але її не було. Ми стали спілкуватися з лікарем Болгарова дуже приємною і молодою жінкою, яка нам озвучила ціну процедур, які ми хотіли. Ціни нас вразили за одну процедуру (150 грн - газо-грязьова ванна, 130 грн - грязьовий костюм і тд), але куди діватися. Ми намагалися торгуватися, але не вийшло. Болгарова нам пояснила що зробити нічого не може ні вона ні завідувачка лікарнею тому що всі підкоряються "вірменської банді" і щомісяця вони повинні здавати їм 50 тис. Навіть доводитися викладати зі своєї кишені.
    Якщо вважати що на процедурі потрібно було давати ще банщиця то лікування влетіло нам в копієчку але чого не зробиш для здоров'я.
    Так ось коли так багато говорять про корупцію як це називається? Ці гроші не йдуть в касу санаторію, а йдуть в руки вірменам. І таких людей дуже багато повірте і все це знають

    ВідповістиВидалити
  11. Лікування - яке є, решта - погано26 червня 2020 р. о 19:52

    Добридень! Спочатку про хороше. Лікування - приїхала з грижею хребта, паралельно підлікувала гінекологію. Вже на 2-му тижні спина відчутно менше боліла! Мені робили витягнення - ефект є! Плюс мені робили обгортання грязьові і магніт на спину. До сих пір у мене так і залишилося питання - чому мені не робили масаж? Він входить в путівку. Якби я не випросила процедури для гінекології то вийшло б що 11000 грн за 18 днів я заплатила за проживання, витягування і мул? Одним словом навіть належні процедури випрошувати тільки!
    Персонал не дуже привітний, усміхнені тільки молодь. Стара гвардія звичайно як звикли поводитися ще при совку так і зараз: до відпочиваючих відношення "аби швидше обід і додому"
    Умови життя... Чи піде. Є основне цього достатньо. Ясно, що ремонт би не завадив (є номери з ремонтом але вони дорожче).
    Харчування - більш ніж достатньо і смачно!
    Тепер про найголовніші мінуси! ЧЕРГИ!
    ЧЕРГИ!
    ЧЕРГИ!
    Скрізь! Всюди! Постійно! Починаючи з реєстрації при заїзді: просиділа 1.5 години. До їжі - черги, шведський стіл, відпочиваючих більшість пенсіонери і вони гребуть все і побільше, не пройти.
    На процедури - знов черги! У мене в день три процедури і я в 8.15 вже повинна сидіти в черзі щоб встигнути пройти до 13.30, обід до 14.00 але і процедури до 14.00.
    І самий жирний мінус - транспорт. Раз на годину ходить маршрут в центр і ще до розвилки. Але цього не достатньо! Уже з кінцевої автобус забитий повністю, люди трамбуються! Одним словом стрес.

    ВідповістиВидалити
  12. А так хотілося відпочити27 червня 2020 р. о 14:54

    Депресія настає через тиждень. Заселили протягом 5 хвилин, видали картку в їдальню і направили до лікаря. Уже в перший день вирушила на процедури. Ідея, закладена родоначальниками курорту, працює донині з ефектом. Ропа з лиману, цілющі грязі, морське повітря. Приміщення вимагають термінового ремонту, паркетні дощечки катаються під ногами, покриття для підлоги радянського виробництва прані-перепрані, приміщення грязелікарень нагадують радянські котельні, паркової зони немає - ЦЕ не можна назвати парковою зоною. Ліфти в 15-поверхових корпусах розбиті і рухаються стрибками. Штори в кімнатах брудно-коричневого кольору. Тараканов не бачила. Коли проходить перший настрій "головне, щоб підлікуватися, а решта якось переживемо", починається справжня депресія: ЯК прожити 21 день в цьому інтернаті для дорослих? Ефект від лікування відчутний. Але це швидше лікарня, ніж курорт.

    ВідповістиВидалити
  13. Куяльник заражений клопами!!!! Бруд, антисанітарія і клопи...3 липня 2020 р. о 14:20

    Я приїхала в Куяльник підлікувати суглоби. Підлікувала чи ні не зрозуміло, а ось клопи мене покусали неабияк. Те що тут в номерах дуже брудно - це факт, але що б настільки... Під матрацом у мене виявився цілий клоповник, у сусідки та ж історія! Адміністрація Зробила вигляд, що глибоко співчуває мені, переселили в інший номер на тому все і закінчилося. Ніякої дезінфекції не проводиться, не здивуюся якщо туди знову кого то заселять ((((
    Так що якщо вирішили їхати в Куяльник готуйтеся і до таких співмешканців! А краще зверніть увагу на інший санаторій, здоровіше будете!
    Куяльник - клопи, сидять рідненькі під матрацом!
    Я покусана вся, соромно вийти в люди, про басейн довелося забути, як і про море і пляжі! Врешті лікування і відпочинок у мене на висоті ((((

    ВідповістиВидалити
  14. Курорт Куяльник (Україна, Куяльник) - Лікування, але не для всіх13 липня 2020 р. о 12:40

    Так якби в роті виросли гриби)), осад не гарний, лікування не було толкового, протипоказання завадили.

    Всім привіт, всім здрастуйте!

    Ми цю путівку в санаторій чекали кілька років. І ось в один прекрасний день нам подзвонили і сказали, що є гроші на оздоровлення, на путівку (платить держава).
    Значить зібрали ми з чоловіком всі потрібні і необхідні папери і почали збиратися в дорогу ...
    Після прибуття в лікувально-курортний "Куяльник" санаторій імені Пирогова чоловіка зустріли нормально, але відразу ж подивившись всі документи вони побоялися брати на себе відповідальність і сказали мовляв чому ви сюди приїхали, адже вам треба лікувати серце, шлунок. А тут як виявилося, що є серйозні протипоказання ...

    Але коли мого чоловіка направляв його сімейний лікар, то він чомусь промовчав про ці самі протипоказання. І як це називається, гроші на вітер, проїзд від нас до Одеси не з дешевих привілеїв. Ну коротше кажучи моєму чоловікові в лікуванні відмовили ...

    І ось після, вже уважно розглянувши можна і ознайомитися з зовнішнім виглядом на "Куяльник", курорт і на сам санаторій, до чого влада наша довели його, і він зараз знаходиться в дуже поганому стані, без сліз не поглянеш: на березі самого знаменитого і самого лікувального озера лиман, на березі валяється багато сміття, стан нашої оздоровниці не найкращий.

    Якби був терапевт адекватним і добре ставився до своїх пацієнтів, то всіх цих формальностей і проблем можна було уникнути, а так я навіть і не знаю, що нам робити в такій ситуації. Може хто знає, підкажіть будь ласка.

    Коли чоловік провів кілька днів у санаторії, то йому не було призначено жодного лікування так як вони такими захворюваннями не займаються і некомпетентні взагалі в принципі.

    Коли чоловік приїхав, то доктору не було, чекати довелося кілька днів. По прибуттю лікаря, то назва лікування її була такою: платний масаж, платні всі інші процедури це ароматерапія, електрофорез.

    Обслуговування: їжа була призначена чоловікові окремо від звичайного раціону, приносили в номер, вимірювали тиск вранці і ввечері. Прибирали номер один раз на день.

    Ось такі от справи.
    Санаторій допомагає тим, хто добре обізнаний і озброєний в плані грошей.

    За час перебування: 10000 грн. добре, що хоч держава платить, так що як боліла спина так і болить.

    ВідповістиВидалити
  15. У мене історія не налякати, а попередити. Я заїхав в цьому році вдруге за свій рахунок після путівки з соцзахисту на весь червень не через вподобаного санаторію, а з особистих причин. Коротко, мені простіше було зняти житло в санаторії, ніж квартиру. Природно, процедури мене не цікавили. Хоча по разу був сходив на нові, перевіряючи персонал і ставлення. В основному хамство і стервозність як зазвичай. І навіть на прийомі до лікаря мене не збиралися пропускати без черги, хоча є таке правило, і медсестра дуже навіть підтримувала загальну чергу. Про чергу біля ліфту, жахливу їжу (вибачте, як для собак часто), хамство персоналу особливо адміністраторів, злодійство, пияцтво і бійки з місцевими які живуть на території, перегар у персоналу на процедурах, недбалість і непрофесіоналізм сказали і без мене багато.

    Я хотів розповісти ось про що. Я шейнік по травмі і купив номер 'стандарт' покращенний з двухспальним ліжком. Звісно, номера такого не виявилося і дурна та хамовита адміністраторша стверджувала, що номера з двома ліжками проти того, що я купив це такий рекламний хід. Після ряду суперечок і зміни номера я заспокоївся і вирішив поберегти нерви, я пристосуюся до того що є. Номер був з кондиціонером (китайський Dakar) і спочатку здавалося що він дуже допомагав мені від температури у спеку 25 градусів і вище. Але через тиждень стало зрозуміло, що кондиціонер бракований і навіть при температурі 25 градусів на ньому кімната переохолоджується. Так як я цього не відчував відразу, то переохолоджувався не раз і за діагнозом лікарів отримав пієлонефрит. Потім з температурою з ранку лежачи на вузькому ліжку, що стояло уздовж стіни номеру, я ніяково підтягнувся аби не перекинутися на вузькому ліжку і подряпав бік (стегно) за горбисту поверхню стіни, яка починалася прямо на рівні тіла. Думаю це теж велике порушення оформлення стіни кімнати для спинальників. Коли вже мені лікували нирки, то помітили запалення від подряпини на стегні (думаю, від короеда). Медсестри просто стали боятися колоти мене з того боку і все. Відразу ніхто навіть не смикнувся кликати хірурга. Через день-два пообіцяли покликати хірурга, але якось так "може пройде, а може ні". Взагалом, за мою подряпину ніхто не переживав, хірург не приходив, я не в силах був його зловити і здавалося лікарі бачать і розуміють, що це не проблема. Температуру 39 з ранку вони списували на нирки. Щоб коротко закінчити, у мене виявилася флегмона на стегні (подивіться в інтернеті). Я промучався 4 дні в санаторії, день в дорозі, ще 2 вдома поки не викликав швидку. Мене порізали і витекло близько 1 літра гною. Лікування обошось в 10 тисяч гривень приблизно.

    Я думаю в санаторії лікарі знали про проблему і могли її вирішити швидше, але не хотіли. Тож тоді треба було мене класти в лікарню за рахунок санаторію, лікувати, продовжувати путівку і міняти залізничний квиток, Це вже не просто непрофесіоналізм, а недбалість. Засудити їх не вийде, не в тій країні живемо. Я в цей ад, справжнісіньке пекло не повернуся. А всім, хто хоче, раджу будьте обережні і самі уважно стежте за собою, і вимагайте потрібних лікарів без зволікання.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар