Мій шлях простий і світлий...

Руська лазня - молодість і здоров'я через баню так пішли паритись

Лазня Руська русская баня

Руська лазня нашої Русі (Україна)

Давайте згадаємо історію про лазню, коли ми говоримо про те що руська лазня (баня) на дровах, це не означає московська калька, це навіть не Київська Русь. Баня це традиція Руси України і традиція настільки споконвічно українська, слов'янська, що увійшла в усі традиції.

Наші жінки, в усьому світі вважаються завжди самими охайними жінками. Це тому що в традиції слов'ян Русі (Україна суч. наз.) було обмивання, перед шлюбною ніччю завжди ходили в баню.
Виявляється після шлюбної ночі молодята повинні були йти також в баню. Тому лазня це споконвічно слов'янське. Баня з віником ні в якій культурі більше не повторюється.

Однією з відмінних властивостей руської лазні від фінської, де температура однакова для всіх і в японській лазні так само, а температура в руській лазні дозволяє дозувати венічний пар для кожної людини індивідуально. Наприклад жінка не любить великий пар, тому може паритися в тих оптимальних умовах які оптимальні для її організму. Це відмінна риса.

Найпоширеніша думка про те, що при фіброміомі матки протипоказані теплові процедури. Це не так, чому, тому що на сьогоднішній день існує цілий ряд медичних стратегій, немає фіброміом в 25 тижнів вагітності які вже обстежені. Тому сьогодні існує колосальна кількість препаратів які дозволяють вести жінку в баню. Можна паритися в лазні під час вагітності, це добре, але потрібно пам'ятати, що під час вагітності не можна займатися тим, чим ви не займалися до вагітності.

Дитина Руська лазня русская баня ребенок
Чи можна дитину після лазні занурювати в холодну воду ?! Звичайно так, інша справа що дітям не можна давати великі навантаження. Коли ми говоримо про те, що ви йдете в лазню з дітьми, пам'ятайте, що перші відвідини лазні повинні бути легкі, приємні і в задоволення. Дати дитині зрозуміти атмосферу того що відбувається. Дитині повинно сподобатися. Можна приводити дитину в лазню з 4-5 років і не сильно парити, а від 7-8 років дитина вже може ходити в лазню регулярно.

Баня це подібність спорту, тому що сходити раз на місяць і сходити один раз на рік в баню, ви не досягнете того результату. Якщо ви ходите в лазню регулярно банщик знає ваш пар, підбирає навантаження. Для кожного індивідуально, крім того існує стародавнє слов'янське - термін 7-ий пар. Ви починаєте по справжньому відчувати баню і пар після того як 7-8 разів сходите.

Протипоказання до лазні.

Ожиріння яке провокує і призводить до підвищення артеріального тиску і гіпертонічної хвороби, порушення цукрового діабету, говорити про лазню як про панацею напевно буде не зовсім правильно. Баня в цьому випадку, як руська лазня з м'якою парою і з не високими температурами може бути додатковим якимось оздоровчим комплексом. Необхідно призначати правильне і грамотне лікування.

Для допуску в баню чітко можна розмежувати дві умовні категорії людей. Перша, це здорові люди, які не хворіють якимись хронічними, постійно загострюються захворюваннями. Можна йти спокійно помитися і не звертатися за консультацією, в плані чи можна ходити або не можна. 


Є категорія людей у ​​яких, вже є вантаж певних проблем і хвороб, і яким перед процедурами необхідно проконсультуватися з лікарем. Це захворювання: ожиріння, метаболічні синдроми, шкірні захворювання.

Відносно шкірних захворювань існує думка, що в лазні і в басейні можна заразитися грибком, венеричними захворюваннями. Однозначно ні, це міф, тому придумана така байка, для того щоб зберегти наші сім'ї.

Це культура яка може бути оцінена в тих місцях, де люди правильно ходять в баню. Відвідування правильної лазні, де є хороша культура поведінки, по суті справи, ця процедура прирівнюється до походу в СПА салон. На голодний шлунок йти в лазню категорично не можна. Оптимальним варіантом буде з'їсти що-небудь легке за 2 години до лазні.

Куяльник лазня

Легкості вам і міцного здоров'я, руська лазня для вас! Мітки інфо: парна, сухий пар, вологість в лазні, пар кісток не ломить, традиції - банний день у жінок, руська лазня на дровах, українська баня для дітей.

Коментарі