Мій шлях простий і світлий...

Мул Куяльника - властивості і склад ліків

Лікувальні властивості мулу Куяльник - ліки для тіла

Мул Куяльник куяльницкая (український мул - лікувальний)
Мул
Лікувальний мул - це природне утворення мулу на дні, яке складається на половину з води, а так само мінеральних і органічних речовин. Колоїдальні речовини і сірчисті з'єднання заліза мають драглистий вигляд, пов'язують в одне ціле всі частини (глина, пісок та ін.), Так званий кристалічний скелет мулових відкладень. Мул містить в своєму складі сірководень, що і надає специфічний запах лікувальної суміші. До складу мулу також входять до 15 різних мікроелементів: йод, мідь, свинець, берилій, молібден, ванадій, марганець, титан і т.д.


До складу лікувального мулу входять мікроорганізми, до 1 мільярда на 1 грам розчину. Мікроорганізми, що містяться в мулі, виділяють речовини типу антибіотиків, які безпосередньо чинять антибактеріальну дію на ряд "шкідливих" мікробів. Антибактеріальні властивості мулу обумовлені також смоло подібними органічними речовинами. В мулі виявлені, в тому числі біологічні активні, органічні речовини типу жіночих статевих гормонів (фоликулин, синестрол), біогенних стимуляторів. Склад Куяльницькому мулу виразно унікальний.

Лікувальний мул Куяльника і його склад

Тверда фаза лікувального мулу складається з грубодисперсної частини (кістяка мулу) і тонкодисперсної частини (колоїдного комплексу).

Рідка фаза мулового розчину складається з води, розчинених у ній мінеральних солей, органічних речовин і газів.

У соляному розчині, поряд з розчиненими в ньому мінеральними солями, містяться органічні речовини і гази. Гази утворюються за рахунок біологічних процесів і в результаті хімічних реакцій. Це сірководень, метан, вуглекислий газ, водень і ін.

Якщо вміст газів в розчині перевищує розчинність, то вони виділяються у вільному вигляді, утворюючи так званий летючий комплекс. Саме летючий комплекс володіє найбільшою здатністю проникати всередину організму через неушкоджену шкіру.

Тому прогулянки вздовж лиману Куяльник також мають певний терапевтичний ефект.

Лікувальний мул з'явилася не відразу. Після відділення річки Куяльник від моря піщаним пересипом (річка зменшила потік і її гирло засипало), екосистема пережила бурхливий ріст в частково замкнутій водоймі. Риби водилося стільки, що на вилов приходили з усіх околиць. Згодом, під палючими променями південного сонця вода в Куяльнику випарювалася, поступово перетворюючись в ропу.


Саме сіль в кінці вплинула на загибель практично всіх мешканців. Останки водоростей і вимираюча органіка відкладалися на дні у мул. Але і це, ще не був лікувальний мул. Тільки багаторічна робота бактерій в зв'язці з хімічними процесами, що відбуваються на дні лиману при відсутності кисню, створили неповторні властивості лікувального мулу Куяльник.

Питома вага мулу - 1,5.

Інфо мітки: питома вага, склад мулу, лікувальна властивість українського мулу, властивості мулових відкладень на дні водойм.

Коментарі

  1. Ех, боліло коліно, думаю ще з молодості почалося, раніше і не замислювався чому вставши на коліно відчував легкий біль під шкірою. Хіба мало чого, подумав я, не так шкіра стиснулася. Проте бігав, велосипед, без проблем. А минулої зими рідиною набралося, так ще при натисканні на колінну чашечку збоку біль найсильніший. Почав порівнювати з іншим "здоровим" коліном, так там хоч падай на нього, нічого не болить. Стало зрозуміло проблема затяжна і серйозно. Ну хто то б до лікарів побіг, але не я. Вирішив намастити цим "святим" мулом хворе коліно, грів мул, мазав і плівкою обмотував на 20-30 хвилин. О боги! Перше, що вражає, больові відчуття через хвилин 15 проходять повністю. Спершу не вірив, а якщо це працює поки намащено. Минуло вже кілька місяців - ні болю, а ні рідини біля колінної чашечки. До цього протягом життя не боліло, а тут хворіти почалося, помітив лише коли присідав, піднятися було дуже боляче на одну ногу, в коліні. Ось так вилікувався, не знаю як надовго, але хочеться вірити.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ось сьогодні ппоцав шукати про властивості мулу і першою випала ця стаття і коментар який я писав вище. Що сказати, дивно та я навіть забув що колимь боліло коліно. Здоров повністю, стільки років вде минуло я бігаю, займаюся спортом жодних незручностей у суглобі - це сила. Зараз на шкірі маленька біла плямка кілька рооків схожа на екзему, тож і це хочу вірішити на Куяльнику.

      Видалити
    2. Мул це ліки від хвороб

      Видалити

Дописати коментар