Мій шлях простий і світлий...

Оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення

Куяльник санаторій держаного значення

Куяльник державного значення Куяльник отримав статус державного значення.

2 березня сталася значуща подія, Куяльницький лиман та його природні території оголосили курортом Державного значення. До цього курортом вважалося лише незначна ділянка в межах міста Одеси. Після підписання нового закону президентом України Петром Порошенком, вся територія стала одночасно курортом Куяльник.


Що це означає на практиці. Відтепер в будь якому місці лиману Куяльник дозволено організувати санаторне лікування. А за наявності необхідної інфраструктури рекламувати приватний пансіон Куяльник як курорт державного значення. І не лише приватне акціонерне товариство Укрпрофоздоровниця з двома житловими корпусами.

Основне завдання для майбутньої влади, це знайти інвесторів для нових пансіонатів. При цьому важливо залишити ціни на доступному рівні для українців.

Також після підписання президентом закону про державний статус Куяльнику очікуємо змін з придушенням криміналу. Відтепер повинно повністю припинитися незаконне видобування піску на лимані біля с. Северинівка. Час покаже як відпрацює поліція.

Законом оголошено та визначено конкретні межі округу і зон санітарної (гірничо-санітарної) охорони курорту Куяльник.

Закон разом з поліцією охоронятиме природні території Куяльницького лиману Одеської області. Під охороною закону лікувальних ресурсів та природних територій родовища пелоїдів Куяльницького лиману зазначені родовища мінеральних вод.

Куяльник Інфо

Коментарі

  1. Я часто бачив у своїх знайомих красиві фотографії Куяльницького лиману і мені здавалося, що все узбережжя за межами санаторію - райське місце. Але минула подорож була невтішною - райське місце в пекельному стані від кількості сміття. Дивно те, що МИ такі байдужі до лиману, в якому довгі роки добували сіль, лікували людей від важких недуг в грязелікарнях. Я не знаю як в цьому випадку допомогти, але точно знаю, що кожен з нас, хто приїжджає на лиман, ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ не смітити. Дякую за підтримку

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар