Мій шлях простий і світлий...

Що могло призвести до смерті учасниці ультрамаратон Ультра-Трейл Куяльник Одеса

Ультра-Трейл Куяльник Одеса Катерина Катющева смерть

Одеські медики встановлюють, що могло призвести до смерті учасниці ультрамаратон "Ультра-Трейл Куяльник Одеса" Катерини Катющевої, яка зійшла з дистанції внаслідок її "сонячного удару" на останньому етапі гонки.


"Катя йшла першою на 67-кілометровій дистанції забігу навколо Куяльника, який стартував в суботу в Красносілці. Але приблизно за 10 кілометрів до фінішу, отримавши "сонячний удар" в спекотній безлюдній місцевості, зійшла з дистанції. На жаль, в цей момент нікого поруч з нею не виявилося. Волонтери знайшли її тільки ввечері, в лікарні Каті діагностували "інсульт", який привів до летального результату. Разом із тим, медики припускають, що спортсменка могла страждати на захворювання судин", - повідомив Соколов.

За його словами, лікарі зробили все можливе для порятунку життя Катющевій.

Лікарі не виключають, що супутньою причиною теплового удару члена збірної України з 24-годинного бігу, викликаного тривалим перебуванням на спеці, могло бути також хвороба судин, повідомив Куяльник Інфо прес-секретар Одеської обласної державної адміністрації Денис Соколов.

Разом з тим, виникають питання що до організаторів маратону, які не забезпечили надійний медичний супровід учасникам гонки, внаслідок чого провідна 32-річна спортменка не змогла отримати своєчасної медичної допомоги.

Однак відповідальна за зв'язок з громадськістю "екологічного маратону Ультра-Трейл Куяльник Одеса", організованого громадянською ініціативною групою любителів і ветеранів спорту, Катерина Дігтяр відмовилася прокоментувати ситуацію. А відповідальна за організацію Ірина Дашкова заявила кореспонденту агентства, що "учасників забігу супроводжували представники Червоного Хреста". Але не змогла відповісти, чому протягом восьми годин довелося шукати лідера гонки Катющеву.

Тим часом, згідно з умовами Міжнародної Trail Running Association (ITRA) передбачається, що організатори подібних ультрамаратонів повинні організувати станції допомоги, які постачають продукти харчування і напої, які, як правило, розташовані через кожні 5-10 кілометрів по курсу. Також необхідно постачати бігунам десертні продукти, оскільки їх рівень глікогену починає падати.

Співробітники Суворовського відділу поліції Одеси розслідують причини і обставини загибелі учасниці ультрамаратон, повідомляє  відділ комунікацій ГУПН в Одеській області .

"Поліцейські розслідують факт смерті одеської спортсменки. Попередньо подію кваліфіковано за ч.1 ст.115 (умисне вбивство з позначкою« природна смерть ») Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що "повідомлення про зникнення 32-річної учасниці ультрамаратону надійшло в поліцію ввечері 13 червня. Пошуки жінки тривали кілька годин, і в кінці кінців поліцейські знайшли її в несвідомому стані біля Куяльницького лиману. Для надання медичної допомоги потерпілу від теплового удару відразу ж доставили в лікарню".

Про те, що 14 червня о 20 годині пацієнтка померла, поліцейським стало відомо від лікарів 15 червня. В даний час слідчими Суворовського відділу поліції вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Для встановлення причини смерті тіло жінки направлено на судово-медичну експертизу.

Як повідомлялося, лікарі поставили діагноз "інсульт" учасниці ультрамаратон "Ультра-Трейл Куяльник Одеса", члену збірної України з 24-годинного бігу Катерині Катющевій, яка зійшла в суботу з дистанції через отримання "сонячного удару" на останньому етапі гонки.

Новини на сайті Куяльник

Коментарі