Мій шлях простий і світлий...

На Пересип - Одеса між лиманами "невідома" ТУРИСТУ Лузанівка - ст. Сортувальна

Пересип Одеси невідомий туристу між Куяльником і Лузанівкою

В Одесі є дивовижні місця які лякають та захоплюють одночасно. Тут самотньо і небезпечно в день, а вночі без зброї краще взагалі не суватись. Проте кілька фотографій о моторошних будівлях поруч з відомим курортом Куяльник публікуємо.

Одеса вражає

Кожен хто приїздить в Одесу відпочити вважає місто безпечним і комфортним для подорожі. Відвідувачі санаторію Куяльник не здогадуються, або тільки підозрюють що навколо курорту місця відверто небезпечні.

лузанівка пересип
Лузанівка - нетрі біля залізничної дороги.
В день тут майже безлюдно, проте не завжди. Напівзруйновані цехи З-Д станції. Деякі будівлі викликають дрижаки по тілу і впевненість, що ніч проведена в такому місці Одеси покруче за героя серіалу "Вижити за будь яку ціну". Так це сама та Лузанівка, на якій чудовий пляж Чорного моря і всього за якихось 800 метрів нетрі. Це невідома для туристів стежка, зворотній бік морського відпочинку.


лузанівка нетрі
Потяг з товарними вагонами на тлі житлових будинків Лузанівки.
Напевно тут пропарювали залізничні вагони, тобто відмивали залишки нафти, потім зливали все в бак на відстій і фільтрування. А рештки, які не випали в осад зливали прямо тут у місцеву водойму. І досі ходять байки, що час від часу в озері спливають нафтові плями. Та деякі мешканці в цих озерах ловлять карасика, хіба що тільки для задоволення.

пропарочна лузанівка бак

пересип лузанівка
Пересип Лузанівка
Відразу за іржавим творінням Тео Янсена (алегорія) знаходиться дитяча спортивна школа з веслування на байдарках. Важко уявити в такому місці дітей, проте в ДЮСШ старанно навчають майбутніх чемпіонів Олімпійських ігор.

Все дуже компактне, позаду проглядаються житлові апартаменти санаторію Куяльник.
Молоді спортсмени маневрують серед очерету і оминають нафтові плями, як що таки не дай боже піднімуться з мулу.

Відразу перед санаторієм смітник
У перспективу світлини наблизившись до курорту побачимо величезний смітник на якому пораються люди. З етичних причин люди не потрапили в кадр. Навесні сміття чудово помітне з балконів одеського санаторію. Хто викидає біля курортної перлини сміття? Краще цього не знати, все одно нічого не зміниться.

Подорож продовжується

рейка до бомбосховища
Продовжуємо подорож Одесою
Просуваясь Пересипом, паралельно Лузанівці коліями з'являється засекречена гілка до працюючого бомбосховища.

бомбосховище одеса
Секретне бомбосховище в Одесі.
Секретне воно не тому що має периметр з охороною, а лише тому що мало кому відоме. Це й не дивно, людей тут майже не зустріти.

Пересип Одеса Лузанівка
Пересип Одеса
Моторошний пересип Одеси, де навіть кішки не побачиш.

Одеса
Одеські нетрі.
Серед одеських нетрів в Лузанівці. Морське узбережжя Одеси, пляж з піском за 10 хв. ходьби. З іншого боку за 20 хв. відомий санаторій Куяльник. Середина "туристичного" маршруту для людей не слабких силою і духом.

Пересип Одеса
Призначення споруд не відоме, та думки навіюють що саме тут на Пересипі проходили змагання з шахів (жарт). Правильніше б звучало напевно так: змагання з жахів. Варто нагадати, все це одна місцина, тут і дитяча спортивна школа, і житлові будинки мешканців за коліями, залізнична дорога на Вознесенськ, поруч морський пляж, санаторій.

Пересип Укрзалізниця Одеса
Пересип Укрзалізниця
Всього за кілька метрів Пересип нагадує цивілізацію. Станція Укрзалізниці Сортувальна.

Пересип ст. Сортувальна
Станція Сортувальна Одеса Пересип
І вже видно Шкодову гору поруч з якою башти санаторію Куяльник.

Санаторій Куяльник

На станції починають час від часу з'являтися люди, робітники.

Пересип Одеса залізнична дорога
Лузанівка позаду, далі Зерновий.
Пересип це пересохле гирло річок Великий та Малий Куяльник. З часом річки зникли, а місце (гирло) де вони впадали в Чорне море засипало. Рівень води впав і люди заселили так названий Пересип. Перед пересипом з річок утворилися лимани, Хаджибейський та Куяльницький. Останній став курортом на базі мулових лікувальних процедур.

Коментарі

Дописати коментар