Мій шлях простий і світлий...

Гравітація - тиск рухає опір хрящів у здоровому організмі. Життя без старості...

Остеохондроз і поперек не хвороба 

Синовіальна рідина суглоб хрящ

За життя люди втрачають молоду осанку і можливість лазити по деревах...

Чому люди похиляються в старості - наслідки цивілізацій

Шукаєте ортопедичний матрац, або м'яке ліжко, це означає, що за власні гроші люд купує собі старість. Вся цивілізація (за виключенням спортзалів) пропонує полегшення життю, лінощі і відпочинок. Але що б отримати бодай щось з цього, потрібно важко працювати, а іноді така праця руйнує власне тіло. Отже люди зазвичай купують авто, що б менше ходити. Ортопедичні подушки, щоб краще висипатись. Мікрохвильові пічки, знов що б менше проводити часу біля плити. А що ж організм, як себе почуває?!

Організм завжди розраховує на гравітацію. Тіло очікує природньо не легких умов і за попередніх поколінь адаптувалось до не зручностей. Під шкірою людини протікає тисячі річок у вигляді кровоносної системи. Тож можна було б обійтися лише кількома судинами, так аби нога чи рука просто не померла. Ні, постійний рух вимагає складної системи живлення всього організму, в тому числі і основи - хребта. Тому постійний рух - це завжди навантаження, навіть під час сну.

Сон без зручностей: без матрацу

Повернення в кам'яний вік чи виклик власному організму. Всі бачили нову рекламу з ортопедичними матрацами, в якій обіцяють ніби то покращення самопочуття після сну. Це брехня. Такий матрац може принести лише старість. І за це ще вас просять заплатити з власного гаманця, який щоб наповнити грошима потрібно ще важко попрацювати, зношуючи свій організм. Несправедливий колообіг рабства і омани.

Кому потрібні матраци і взагалі, чи вони зло від початку. Все зовсім не так, матраци мають медичне застосування. Як що припустити, що у людини зламана нога, то лежачі кілька місяців до одужання їй необхідно використовувати матрац. Бажано ортопедичний, що б не з'явилися пролежні. Або лише для відпочинку, але увага, якого?! Відпочинок за нагоди, який не впливає на організм. Любовні палкості як раз чудова нагода. Полежати на пляжі на надувному матраці і біля басейну.

Чому сон на м'якому зручному ліжку призводить до старіння організму?

Кістки під силою гравітації тиснуть одна на одну через хрящі. Це відбувається і під час ходьби, і під час роботи але тільки в одних і тих самих місцях (локаціях). Щоб навантажити більше суглобів і в незвичному положенні, як би це відбувалось у природньому (з точки зору цивілізації - дикому) становищі, потрібні додаткові вправи. Це і спортзал, і активні види спорту. Та хто з нас пересічних громадян щотижня відвідує тренера? Небагато, та й часу на це не вистачить. А тим часом вночі люди відбирають гравітацію у власного тіла за допомогою все більш новаторських ортопедичних матраців. Організм трухлявіє без навантаження.

Як діє гравітація на здоровий хрящ

Правильно сказати, хрящі завжди здорові. Тільки вкравши у них гравітацію люди руйнують їх. Під час тиску завжди утворюється протидія. Чим більше ви будите тиснути, тим більша буде протидія, так свідчить закон Ньютона. Саме в той момент тиску на хрящ і відбувається його життя, організм виробляє і "вприскує" для зменшення тертя змащення - синовіальну рідину.

Синовіальна змазка (рідина): виконує функцію внутрішньосуглобової змазки, запобігаючи тертя суглобових поверхонь і їх зношування; підвищує їх рухливість; забезпечує живлення суглобного хряща; служить додатковим амортизатором.

Коли людина лягає спати, їй необхідна тверда поверхня. Підлога оселі буде найкращий варіант. Головне підстелити килимок і забезпечити тепло, без протягів. Коли підлога холодна краще вже на канапі спати аби в теплі. Холод призводить ще більш руйнівну дію чим матрац. Тому перше правило - тепло, тепло і ще раз тепло. Тепла ковдра і подушка також будуть доречні.

Під час відпочинку на твердій поверхні, людина крутиться з боку на бік, все тіло відчуває тиск гравітації почергово в різних місцях. За ніч тверда поверхня неначе масажує все тіло. Значить змащення всього хребта і тих суглобів які в день мало рухають до ранку будуть змащені. Вони отримають порцію життєво необхідної синовіальної рідини і готові до навантажень. Що це як не здоровий і молодий організм у свої 100 років.

Висновок: здоров'я можливо в 120 років без втрати рухомості, без болю. Молодість це не частина життя з минулого, це постійний стан здорової людини. Як що починати не пізно, або немає фізичних ушкоджень в хрящах і кістках, то спробуйте лягти спати на підлозі. Обережно, на ранок м'язи через незвичку можуть боліти, перші 3-5 днів. Перед сном також краще порадитись з лікарем.

З старовинних часів, українське козацтво воюючи за вільну Україну не знало що таке остеохондроз. Просто не хворіли, тому що спали на лавах без матраців. Навіть як що влітку по дорозі доводилось заночувати, то так на землі біля вогнища і лягали. Тільки від поранення в бою козак міг злягти не надовго, лише до одужання і далі знову молодий та спритний. А в бій без швидкої орієнтації та рухливого тіла не підеш. Подвиги їхні відомі нам і до сьогодні. 

Коментарі