Мій шлях простий і світлий...

Мулове лікування мулотерапія - методика застосування мулу

Мулове-лікування - методика, норми застосування аплікацій на курс мулолікування.

Методика мулолікування способ грязелечения
Куяльницький мул грязь - мул який мастити

Основи лікування мулом

Лікування - методика застосування лікувального мулу

Серед багатьох чудових природних лікувальних факторів якими володіє Одеса, головне місце займає Куяльницький лиман. На дні цієї солоної водойми утворюється один з кращих мулів який застосовується в лікуванні з намащенням шкіри.
Мулове лікування різнобічно впливає на організм людини. Відновлює здоров'я при намащенні мулових аплікацій. Мулолікування в санаторії впливає на основні функції і системи: кровообіг, обмін речовин, нервову систему, надаючи при цьому знеболювальну, протизапальну, десенсибілізуючу і розсмоктуючу дії. Мулове лікування - мулом стимулює захисні сили організму, впливаючи на імунну систему і здоров'я в цілому.

Показання до мулолікування:

Захворювання опорно-рухового апарату -

ревматоїдний артрит, деформуючий остеоартроз, остеохондроз хребта, подагра, дорсопатія, міозит, хвороба Бехтєрєва, синовіїт, хронічний остеомієліт, наслідки переломів кісток, позасуглобні захворювання м'яких тканин, сколіотична хвороба і т.д.

Захворювання нервової системи -

хвороби периферичних нервів, корінців, вузлів, неврит, енцефаліт, мієліт, менінгіт, радикуліт, арахноїдит, наслідки дитячих церебральних паралічів, болі в спині і т.д.

Гінекологічні захворювання -

хронічний сальпінгоофорит, спайкові процеси в малому тазі, аднексит, вагініт, відсутність і інші розлади менструації, дисфункція яєчників, безплідність на ґрунті запальних захворювань, ерозія шийки матки, непрохідність маткових труб.

Хвороби чоловічих статевих органів -

простатити, зниження потенції, безпліддя.

Хвороби шкіри -

псоріаз, червоний плоский лишай, екзема, нейродерміт, іхтіоз, гіпертрофічні і склеротичні рубці шкіри після опіків, поранень і хірургічних втручань.

Методика мулолікування - (грязелікування):

При призначенні мулу, лікування в санаторії Куяльник, мулові аплікації призначають через день, температура розчину 38-40 градусів за Цельсієм, курс 10 процедур.
Лікування мул лечение грязью

Мулолікування в домашніх умовах: мул набирається в поліетиленовий пакет, в потрібній для аплікації кількості і нагрівається на паровій бані (пакет опускається на 20 хв. у воду, нагріту до 60-70 градусів так, що б вода не потрапила в середину, край пакета назовні ).

Для аплікаційного мулолікування, підігрітий мул намащується на

Методи лікування гряззю намазаться грязью
ділянку тіла за схемою рекомендованої лікарем з урахуванням наявних скарг, а поверх шару накладається поліетиленова плівка. Поверх плівки теплий мул додатково закутується ковдрою, з метою утеплити місце аплікації. Тривалість процедури грязелікування мулом 15-20 хвилин.

Чудовий спосіб приймати мул вдома винайшов одесець, для цього використовується гаряча ванна. Домашню ванну наповнити гарячою водою до 40 градусів, кінцівку або обидві обмазати куяльницьким мулом, а з верху надягти поліетиленовий кульок. Кульок потрібен великого розміру, щоб вкрити всю кінцівку цілком. Таким чином кінцівки з мулом та кульками занурити у ванну і провести курс лікування на протязі 20 хвилин. Вода при цьому не повинна просотуватись під плівку до мулу. Після процедури обмитись цілком у тій же теплій ванні.
Після процедури прийняти теплий душ з ропи (змити мул бажано ропою) Куяльницького лиману, замінити можна також з 5% соляного розчину. Відпочивати протягом 30-45 хвилин.

Порожнинне мулолікування - мулові тампони

Піхвові і ректальні мулові тампони призначаються при захворюваннях органів малого таза. Мул, який використовується для тампонів, ретельно очищається від сторонніх домішок шляхом протирання через дрібне, металеве сито. Проводиться бактеріологічний контроль біологічно активної маси для порожнинного мулолікування. Для піхвових тампонів протертий мул нагрівають до 38-44 градусів Цельсія. Вводиться лікувальна маса шприцом зі знімним кінчиком.

Можна також застосувати і чистий, поліетиленовий пакет, з обрізаним на одному кінці кутиком (вичавлювати за принципом кондитерського рукава). Після закінчення процедури порожнинного мулолікування, лікувальний мул видаляють з піхви пальцями з подальшим промиванням мінеральною водою, температура якої відповідає 38-42 градусів.

Муло лікування муловими тампонами нерідко поєднується з аплікаціями лікувального мулу на область живота і таза. Внутрішньопіхвове мулолікування проводять через день, або щодня.

Витрати мулу на піхвовий тампон до 200г.

Тривалість процедури 20-40 хв., Курс мулолікування від 10 до 18 процедур.
Повторити курс грязелікування мулом рекомендується через 6-12 місяців.

Схема накладення мулових аплікацій

Схема куртка грязями
Мулові аплікації можуть комбінуватися за потребою.
Схема методики нанесення мулових грязей


На курс мулотерапії :

Зразкова витрата при мулотерапії в кг на курс з 10 процедур використовуючи мулові аплікації:

Лікування мулом дорослі:
комір 3-4 кг, діти 2, куртка 25-28 кг, брюки 25-28, панчохи 15-18, корсет 14-16, діти 10-12 кг мулу. На схему напівкорсет потребує 9-10 кг, рукавички 2-3, високі рукавички 6-8, труси 10-12, шкарпетки 3-5, діти до 2-3 кг мулу.

Протипоказання до мулотерапії

Протипоказання до застосування мулу (лікувальні):

1. Захворювання в гострій стадії.

2. Хронічні захворювання в стадії загострення та ускладнені острогнійними процесами.

3. Психічні захворювання. Епілепсія, всі форми наркоманії.

4. Захворювання крові в гострій стадії і в стадії загострення.

5. Часто повторювані кровотечі різного походження.

6. Хронічні професійні захворювання з затяжним перебігом після гострого отруєння і з важким ступенем хронічної інтоксикації.

7. Кахексія будь-якого походження.

8. Цироз печінки.

9. Венеричні захворювання в гострій стадії.

10. Гострі інфекційні захворювання до закінчення терміну ізоляції.

11. Злоякісні новоутворення.

12. Бронхіальна астма в період цвітіння (травень - липень).

13. Вагітність у всіх термінах.

14. Гіпертонічна хвороба ІІ-ІІІ ступеня з тенденцією порушення кровообігу мозку.

15. Порушення серцево-судинної діяльності і виражений атеросклероз.

Купити мул

Інфо мітки: мулотерапія, мулолікування, лікування болю в спині, простатит, безпліддя, псоріаз, захворювання, лікування, хвороба, гінекологія, здоров'я, схема нанесення аплікацій, мулове.

Коментарі

  1. Доброго вечора, друзі. Після суботньої зустрічі не дає спокою мені Куяльник, з його нескінченними мисами, безкрайніми полями, горами, очеретами, довгими зміями, лелеками, чаплями, колодязями з прохолодною дивно-смачною водою, неймовірними хмарами, до яких, якщо дуже захотіти , можна дістати рукою, ядерно-солоно-мертвою водою і чорної лікувальної грязі. Ось сьогодні і збігала за цією самою гряззю, а заразом знову побачити, вдихнути, завмерти, запам'ятати і... видихнути вже вдома. Навіть дощ на Куяльнику особливий!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Помирае Куяльник , всі правителі ... не до України їм

      Видалити
    2. Раніше, ще за дідів наших батьків пересихав вже Куяльник майже повністю на багато кілометрів. Ходили пішки з Корсунців до Латовки по дну лиману. Переповідають люди. Та як відомо знов поновився Куяльницький лиман аж до тепер. Тому є надія, коли прийде "велика вода" знов заживе Куяльник. Як що Чорним морем (по трубі) не вб'ють лиман раніше забрудненням. Нажаль так, помирає, висновки досліджень на сьогодні не втішні.

      Видалити

Дописати коментар